چه نوع اینورتر جوشکاری بخریم؟

چه نوع اینورتر جوشکاری بخریم؟

 

همواره انتخاب یک دستگاه جوش ایده ال برای انجام فعالیت های صنعتی و ساخت و ساز به سهولت امکان پذیر نیست زیرا بازار این دستگاه ها بسیار گسترده و متنوع است. امروزه اکثر صنعتگران و مجریان پروژه های ساختمانی و تاسیساتی با دستگاه های جوشکاری سر و کار دارند، مضاف بر این، رونق سازندگی را نیز در اقصی نقاط کشور شاهد هستیم. بنابراین تشریح مشخصات و بیان ویژگیهای این تجهیزات کاربردی میتواند در استفاده بهینه از آنها مفید باشد.

 

در صنعت ساختمان عموماً چه نوع دستگاه های جوشکاری کاربرد دارند؟

 

عموماً سه نوع دستگاه جوش در ساختمان ها کاربرد دارد: الف: روش الکترود دستی (S.M.A.W) ب: روش جوشکاری با سیم (۶٫M.A.W) ((MIG/MAG در اصطلاح عامیانه So2 گفته میشود. ج: جوش زیر پودری (S. A.W) روش دوم عموماً در کارگاه های تولیدات اسکلت فلزی به کار میرود ولی در روش اول در تمامی مراحل ساخت وساز،از گودبرداری و محصور کردن زمین تا آخرین روز تحویل کاربرد دارد.

 

اصولاً دستگاه های جوش الکترود به چند دسته تقسیم میشوند؟

 

قبل از اینکه تفاوت دستگاه های جوش الکترود دستی را بدانیم باید اطلاعاتی راجع به روند تولید دستگاه های جوش داشته باشیم.

دستگاه های جوش الکترود چهار دسته بندی کلی دارند:

نوع اول: ترانس های قدیمی که به دلیل حجم بالا، کیفیت پایین خروجی A.C وزن سنگین و مصرف برق بسیار بالا عموماً از چرخه استفاده کنار گذاشته شده اند

نوع دوم: در این مدل دستگاه ها از مولدهایی به نام دینام جوشکاری استفاده شده که از کیفیت جوش بهتری برخوردار بوده و خروجی D.C داشته اند ولی به دلیل حجم بالا و سنگین و هزینه های بالای تعمیرات و اینکه عموماً در سال های جاری هیچ گونه خدماتی از سوی شرکت های فروشنده ارائه نشده است به فراموش کامل سپرده شده اند.

دستگاه ها رکتیفایر، سومین مدل هستند. کیفیت بالای جوشکاری، خدمات دهی بسیار زیاد و کار آیی این دستگاه ها در وضعیت های خیلی سخت و شرایطی که به برق شهری دسترسی نباشد در بازار ایران بسیار رواج دارند. خدا را شکر نقش تولیدکنندگان داخلی در این صنعت بسیار پررنگ است و عموماً دستگاه های وارداتی در مدل دستگاه های رکتیفایر جایی برای عرضه ندارند اما برعکس در پروژه های بسیار سنگین خارج از کشور در حوزه خلیج فارس بسیاری از دستگاه های رکتیفایر تولید ایران در حال کار کردن هستند و این به دلیل تجربه بسیار ارزنده صنعتگران عرصه جوش در پارس جنوبی است.

دستگاه های اینورتر چهارمین مدل دستگاه های جوش در رده بندی الکترود دستی به شمار میروند. این دستگاه ها مزایای فراوانی دارند و به همین دلیل طی پنج سال گذشته با سرعت بسیار بالایی جایگزین تمامی دستگاه های جوشکاری شده اند. شرکت آروا اولین و تنها تولید کننده مجاز ابزار آلات جوش و برش در ایران می باشد که فعالیت خود را از سال ۹۳ آغاز کرده و پرقدرت به فعالیت خود نیز ادامه می دهد .

 

علت اصلی تمایل مشتریان به دستگاه های اینورتر چیست؟

 

وزن بسیار کم، ابعاد کوچک، مصرف برق کم، عدم ایجاد نوسانات برق، کیفیت بسیار بالای جوشکاری، قابلیت استفاده با انواع الکترود معمولی، آلیاژی، عدم چسبندگی الکترود، خروجی D.C و قیمت مناسب به دلیل استفاده از قطعات الکتریکی به جای مواد اولیه مانند سیم پیچی مسی.

 

موقع خرید این دستگاه چه نکاتی باید مد نظر قرار گیرد؟

 

با توجه به تنوع بیش از حد دستگاه های اینورتر در بازار، سردرگمی خریداران بسیار زیاد است. بیشتر خریداران دستگاه های رکتیفایر برای خرید به شرکت های تولیدکننده یا نمایندگان فروش این دستگاه ها مراجعه نموده و در صورت خرابی یا بروز مشکل در دستگاه نیز به همان شرکت یا تعمیرکاران متفرقه مراجعه میکردند. اما برای خرید یک اینورتر جوشکاری مناسب آروا باید به نمایندگان مجاز این شرکت مراجعه نمایند. یا با شرکت توزیع ابزار آروا تماس حاصل کرده و استعلام قیمت نمایند.

 

راهنمای خرید دستگاه جوش

 

اگر به دنبال خرید یک دستگاه جوش هستید نکاتی وجود دارند که قبل از اقدام به خرید باید به آنها توجه نمود. چه برای مصارف خانگی و چه برای مصارف صنعتی، دستگاه جوش باید بر اساس توانایی ها و متناسب با نیاز مصرف کننده تهیه گردد. اینورتر جوشکاری مناسب را می توانید با مطالعه این مقاله به راحتی برای خود انتخاب نمایید.

جوشکاری در حقیقت عمل چسباندن دو فلز شبیه به هم به وسیله ذوب هردوی آنها یا ذوب فلز دیگری به عنوان پر کننده و چسباننده دو قطعه کار است. در جوش قوس الکتریک، در حقیقت قوس الکتریکی به وجود آمده بین الکترود و فلز قطعه کار باعث ذوب شدن الکترود و عمل کردن آن به عنوان چسباننده دو قطعه کار میشود. نحوه کار دستگاه جوش در واقع دریافت جریان متناوب (AC) با ولتاژ بالا و شدت جریان پایین، و سپس تبدیل آن به جریان مستقیم (DC) با ولتاژ پایین و در عوض شدت جریان بالا است.

دستگاه های متفاوت توانایی تولید شدت جریانهای متفاوتی را دارند که هرچه کاربر به جوش قوی تری نیاز داشته باشد و استفاده دستگاه به سمت صنعتی و کارگاهی برود توانایی تولید شدت جریان بالا دستگاه هم بالاتر میرود. شدت جوشکاری مورد نیاز ما رابطه مستقیم با ضخامت قطعه کار دارد.

 

نکات مهم در انتخاب دستگاه جوش

 

با مرور زمان و نیاز به داشتن جوش دقیق و مطمئن، دستگاه های جوشکاری همواره در حال پیشرفت و نوین شدن میباشند که همین امر باعث گوناگونی مدل ها و توان دستگاه شده که قبل از خرید باید مورد بررسی قرار گیرند. نکات زیر در انتخاب دستگاه جوش مناسب به شما کمک خواهند کرد:

 

شدت جریان تولیدی دستگاه جوش

 

دستگاه های قوس الکتریک توانایی های متفاوت در تولید شدت جریان داشته و اصلی ترین وجه تمایز و نکته قابل توجه میزان شدت جریان تولیدی دستگاه است. میزان شدت جریان مورد نیاز، رابطه مستقیم با شدت جوشکاری و ضخامت قطعه کار دارد. در جدول زیر میتوانید بر اساس ضخامت قطعه کار شدت جریان مورد نیاز را پیدا کنید.

 

 

شهر ابزارابزاریراقمقاله ابزار یراق